Energie Markt Specialist
Sociale Media
Contact informatie
Adres

Postbus 1500

5200 BN ´s-Hertogenbosch

E-mail

klantenservice@energiemarktspecialist.nl

WhatsApp
06-2662 0000

N.V. Nuon Sales Nederland

N.V. Nuon Sales Nederland

Nuon


Nuon is in 1994 ontstaan na een fusie van de PGEM en het PEB Friesland, met de Zuid-Gelderse Nutsbedrijven (ZGN) en de Veluwse Nutsbedrijven (VNB). Enkele jaren later werd Energie Noord West ingelijfd, dat de energielevering en -distributie in Noord-Holland verzorgde. In 2003 nam Nuon de productiefaciliteiten van het voormalige UNA over van het Amerikaanse nutsbedrijf Reliant Energy.

De naam Nuon, die wellicht komt te vervallen, bestaat uit twee delen. "Nu" slaat op het feit dat het een nutsbedrijf omvat. De letters "on" staan dan weer voor oost en noord, waar de meeste oorspronkelijke bedrijven die Nuon vormden te vinden waren.

De belangrijkste aandeelhouders van Nuon waren Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam die samen ruim 76% van de aandelen bezaten. De overige 24% was in handen van zo’n 65 andere gemeenten. Nuon Energy, met hoofdkantoor in Amsterdam, vormt sinds 1 juli 2009 onderdeel van het Zweedse internationale energieconcern Vattenfall binnen de Business Group Benelux. Vattenfall is in handen van de Zweedse staat. Vattenfall kreeg direct operationele zeggenschap (49%)over Nuon en zou dat belang uitbreiden tot 100%. In juli 2013 maakte Vattenfall bekend het concern op te gaan splitsen in een Scandinavisch deel en een Europees continentaal deel, mede door zware verliezen bij Nuon. Het bedrijf wilde de activiteiten buiten Scandinavië deels verkopen zodat risico’s op lastige markten als Nederland en Duitsland niet meer alleen voor rekening van Vattenfall kwam.

In Nederland is Nuon een van de grootste aanbieders met bijna 3 miljoen klanten. Nuon Belgium werd opgericht in augustus 2002 om te profiteren van de liberalisering van de Belgische energiemarkt. Op 26 juli 2011 werden alle activiteiten (ongeveer 550.000 aansluitingen voor gas en elektriciteit) in België, inclusief de dochtermaatschappijen Nuon Wind Belgium en Nuon Power Generation Walloon, verkocht aan het Italiaanse energieconcern Eni.Nuon energietarieven juli 2024Nuon energie aanbieding van juli 2024

N.V. Nuon Sales Nederland

Vergelijk energietarieven, stap over met extra korting en bespaar!