Energie Markt Specialist
Sociale Media
Contact informatie
Adres

Postbus 1500

5200 BN ´s-Hertogenbosch

E-mail

klantenservice@energiemarktspecialist.nl

WhatsApp
06-2662 0000

Energieverbruik

Energieverbruik

Monitoring slimme meter

De goedkoopste energie is de energie die u niet verbruikt. Feitelijk kan u pas vergelijken als u een goed beeld heeft van uw energieverbruik. Vaak komen er uit dergelijke analyse nog andere besparingskansen.

EMS helpt u met een gratis en leveranciersonafhankelijke portal om uw verbruiken via de slimme meter inzichtelijk te krijgen!

Slimme meter via online portal

De slimme meter, een digitale elektriciteitsmeter waar mogelijk gekoppeld met de gasmeter, kan op afstand worden uitgelezen. Uw netbeheerder zal op bepaalde momenten uw meterstand registeren, maar zeker niet dagelijks. De slimme meter kan veel meer en dat wordt mogelijk gemaakt via een specialist. Via de portal van Energie Markt Specialist is het mogelijk om het energieverbruik online in te zien. We tonen u de verbruiken van de vorige dag per kwartier voor elektra en per uur voor gas. Zo ziet u dus precies hoeveel en wanneer u energie heeft verbruikt. Deze data helpt u uw energieverbruik beter te managen en zo dus de kosten te verlagen.

Hoe werkt het?

Sommige leveranciers bevragen ook vaker dan één keer per jaar uw (slimme) meterstanden op, om u zodoende bijvoorbeeld elke twee maanden een overzicht van uw energieverbruik te kunnen sturen. Dergelijk overzicht bevat beperkt informatie en daarbij is het moment van energieverbruik lastiger te herleiden.

U dient eerst een account aan te maken en pas met de persoonlijke inloggegevens krijgt u toegang tot uw meetdata. Via de online portal van EMS heeft u daarna waar en wanneer u wilt inzicht in uw actuele standen en verbruiken. Zo kan u sneller en meer besparen op uw energierekening.

Kosten

Het EMS portaal voor de slimme meter is en blijft volledig GRATIS voor particulieren met hun privé woning. Dit betekend toegang tot verbruiken op dag, maand, jaar niveau in kWH en in euro’s. Van de laatste twee maanden zijn zelfs alle kwartierwaardes voor elektriciteit en uurwaardes voor gas te bekijken. Via internet krijgt u de grafieken te zien en kan u het overzicht van de (terug)leveringen ook nog downloaden (via Excel).

Hoewel deze dienst u niets kost, is het zeker niet waardeloos! Het tegendeel is waar, want in de praktijk blijkt dat bewuster energieverbruik leidt tot significante besparingen op de energie.

Privacy gegarandeerd

Niet iedereen kan zomaar een slimme meter uit (laten) lezen. Hiervoor dient een organisatie te worden certificering als Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA). De processen en administratie, die de persoonlijke gegevens van u als klant moeten beschermen, worden ook nog eens twee maal per jaar door een externe accountant getoetst.

Uiteraard houden we ons aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens en overige privacywetgeving stellen. We behandelen en beveiligen de persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers met de grootst mogelijke zorgvuldigheid.

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om de slimme meter uit te kunnen lezen. Mocht u het gebruik van onze dienst opzeggen, dan worden uw gegevens door ons volledig en binnen 5 werkdagen verwijderd. Hiermee volgen we de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Actueel en overzichtelijk

Via EMS.slimmemeterportal.nl kan u inloggen op uw persoonlijke account. Daar ziet u op elk gewenst moment in één oogopslag de verbruiken of energiekosten in overzichtelijke grafieken:

De gegevens worden per dag bijgewerkt en hiermee heeft u altijd recente informatie beschikbaar.

Voordelen inzicht energie

Ook voor het vergelijken van uw energieverbruik is de beschikbare data uiterst geschikt. De beschikbare meetgegevens kunnen positieve of negatieve effecten van (energie)maatregelen in beeld brengen. Zo kan duidelijk worden of die LED verlichting werkelijk de beoogde besparing heeft opgeleverd. Ook sluimerverbruik - verbruik van energie door apparaten die niet bewust, onnodig en/of altijd aanstaan - is duidelijk meetbaar.

Ook als u wil overstappen van leverancier weet u precies hoeveel uw (historische) energieverbruik is. Wanneer u die informatie mee neemt in de vergelijking krijgt u altijd de best passende deal. Ook kan u zelf beter controleren of de (nieuwe) voorschotbedragen passen bij uw energieverbruik.

Waarom via EMS?

Heeft u nog geen slimme meter?

Geen probleem, we helpen u graag met een zogenoemde prioriteitsplaatsing.

De kosten voor het vervangen van de slimme meters (elektriciteit en gas samen) bedragen maximaal € 72,60 te voldoen aan uw netbeheerder. Uiteindelijk krijgt iedereen een slimme meter en voor een reguliere vervanging hoeft u niets te betalen. Het kan dan nog wel enige tijd duren voordat de netbeheerder in uw wijk de energiemeters komt vervangen.

Het registreren en dus automatisch bewaren van de meetdata kan pas starten wanneer u een slimme meter heeft en bent aangemeld op de EMS portal.

energiemarkt Slimme meter

Vergelijk energietarieven, stap over met extra korting en bespaar!